Butikken Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Klett Dekk – Hobbyen som ble et yrke

I 2015 tok Ola Eggan sjansen på å lease en dekkmaskin – bilentusiasten ville legge om dekk selv. I dag har han 50.000 dekk på lager til enhver tid.

Med drifting som sin store lidenskap var Ola storforbruker av bildekk. Lukta av svidd gummi hadde knapt lagt seg før han måtte på med nye dekk. Med mål om å gjøre jobben selv ryddet Ola plass i garasjen og kjøpte en dekkmaskin til 1000, - i måneden. Låven hjemme på gården hadde hverken strøm eller betonggulv. Men naboer og kompiser som kom innom for en bilprat ble raskt nysgjerrige.

«For å kunne legge om dekk for andre i miljøet startet jeg et AS, kjøpte dekkbalanserer og en kortterminal. Tanken var aldri å leve av dekkskift, kun å betale ned prisen av dekkmaskinen».

Å opprette Klett Dekk som AS kostet 30.000, - I tillegg kom innkjøp av dekkmaskin og kortterminalen. Da var det ikke stort igjen på sparekontoen til 23-åringen uten bedriftskunnskap.

Bonde med bildekk som inntekt

Til gjengjeld var nettverket i bilmiljøet stort. Stadig flere kom innom for å se bilene på gårdsplassen og for å kjøpe dekk. I tillegg har Ola kombinert dekknæringa med gårdsdrift.

«I august og september høster vi 400 mål med korn. Deretter er det sesong for vinterdekk. Når vinteren er på hell legger vi om til sommerdekk før våronna starter i mai. Utstyr fra gårdsdrifta brukes året rundt, enten det skal lastes dekk, felg eller korn».

De første ansatte ble en del av Klett Dekk i 2017, i dag teller de 8 stykker på heltid. Bak fasaden på den idylliske gården er dekk og felger satt i system. I dekkhotellets nye lokaler på Klett, som tar 15 til 20 kunder i timen, dobles kapasiteten.

Og hva med dekkmaskinen som ble kjøpt i 2015? Jo, den har fått selskap av 8 andre dekkmaskiner!